De 10 mest populære sportsgrene i Danmark

Top 10 sportsrejser i Danmark.En undersøgelse viser, at mens mange voksne typisk vælger at løbe en tur eller tage i fitness, så er børn langt mere tiltrukket af den strukturerede motionsform, der typisk foregår i en forening. Det er Idrættens Analyseinstitut, der har offentliggjort undersøgelsen.

Blandt børnene er fodbold klart den sport, der nyder størst tilslutning. Hos de voksne ser billedet noget anderledes ud, hvilket sandsynligvis skyldes manglende tid.

Her er de mest populære motionsformer

Følgende 10 sportsgrene er fundet mest populære hos børn og voksne i Danmark:

 For børn: For voksne:
 Fodbold  Motionsløb
 Svømning  Styrketræning
 Gymnastik  Vandreture
 Håndbold  Aerobic
 Motionsløb  Gymnastik
 Rulleskøjte-løb  Svømning
 Badminton  Spinning
 Dans  Fodbold
 Ridning  Cykling
 Vandreture  Badminton

Sportsrejser hitter blandt danskerne

Undersøgelsen sætter en tyk streg under, at fodbold er den mest populære sport i Danmark. Samtidig med, at fodbold er en sport vi ynder at dyrke selv, er det samtidig den sportsgren, som vi hyppigst rejser udenlands for at opleve. Ifølge flere rejsebureauer, så er sportsrejser er en stigende interesse blandt danskerne, der gerne tager til England, Italien og Spanien for at opleve de største fodboldoplevelser live.

At fodbold hænger så relativt lavt på de voksnes liste, skal nok ses i den sammenhæng, at de ikke længere har tid til at indgå i det fællesskab, som et fodbold kræver. Derfor vil de hellere opleve de bedste i verden udøve den sport, de selv elsker så højt. De fleste danskere er vokset op med fodbold tæt inde på livet i en eller anden form, hvilket ofte betyder, at genkendeligheden er stor.

Det kan måske også have noget at sige, at det er blevet nemmere at overtale konen til at tage med på sportsrejse for at se fodbold. Nogle af verdens bedste klubber har adresser i Barcelona, Madrid, Paris og Torino, hvilket betyder, at det ikke er svært at slå tiden ihjel, mens man venter på den store kamp.

Del artiklen med venner og sportsfans!